ÁSZ

HU | EN

Hírek

Az Állami Számvevőszék elnöke ÁSZ Nagydíjakat adott át a nemzeti ünnep alkalmából

Idén először adta át az Állami Számvevőszék elnöke az újonnan alapított ÁSZ Nagydíjat. Az ÁSZ elnöke által adományozható legmagasabb szintű elismerést Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, az ÁSZ korábbi elnöke, Makkai Mária, az ÁSZ idén nyugdíjba vonult igazgatóhelyettese, valamint dr. Pulay Gyula, az ÁSZ vezető közgazdásza, a Kiemelt elemzések főosztályának vezetője kapta.

A 2023-ban alapított ÁSZ Nagydíj azoknak a természetes személyeknek adományozható, akik kimagasló színvonalú, példaértékű tevékenységükkel eredményesen járultak hozzá az ÁSZ jogállami és társadalmi súlyának, szakmai tekintélyének kialakításához, az ÁSZ céljainak eléréséhez, szervezetének megújításához, tevékenységének ellátásához és fejlesztéséhez, alaptörvényi szerepének betöltéséhez, társadalmi megbecsüléséhez, a közpénzek hatékonyabb felhasználásához és az ellenőrzési munka továbbfejlesztéséhez.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére tartott ünnepségen dr. Windisch László, az ÁSZ elnöke ÁSZ Nagydíjat adományozott Prof. Dr. Kovács Árpádnak, a Költségvetési Tanács elnökének, az Állami Számvevőszék korábbi elnökének az államháztartás és a költségvetési folyamatok vizsgálata terén végzett kiemelkedő, sokévtizedes kutatói és gyakorlati munkássága, valamint az ÁSZ szakmai és módszertani munkájának megszervezéséhez, a személyi állomány fejlesztéséhez és a szervezet kialakításához való hozzájárulása elismeréseként.

ÁSZ Nagydíjat kapott Makkai Mária, aki az ÁSZ rendszerváltozást követő újjáalakulásának kezdetétől, 1990-től dolgozott az intézményben, szakmai életútja során az államháztartás számos területén felügyelt és irányított sikeres ellenőrzéseket, valamennyi általa koordinált ellenőrzést a kimagasló hasznosulás jellemezte.

A harmadik díjazott, dr. Pulay Gyula, az ÁSZ vezető közgazdásza, a Kiemelt elemzések főosztályának a vezetője, akinek tevékenysége az elmúlt években jelentős mértékben hozzájárult az intézmény tudományos és szakmai munkájához, a költségvetési és makrogazdasági elemzések módszertani megújításához, oktatói és tudományos tevékenységével pedig az ÁSZ értékeit, a fegyelmezett költségvetési gazdálkodás alapelvét az intézmény falain kívül is ismertté és elismertebbé tette.

Megszakítás