EN | HU

Hírek

Családbarát munkahely lett az Állami Számvevőszék

Az Állami Számvevőszék jogosultságot szerzett a Családbarát Munkahely védjegy használatára. A védjegy tanúsítja az intézmény családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.

A Családbarát Védjegy olyan szervezeteknek adható, ahol az intézmény a munkáltató és a munkavállaló szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését. A családbarát munkahely figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

Az Családbarát Magyarország Központ által kiadott tanúsítvány az Állami Számvevőszék esetében egyebek mellett értékelte a munkaidő-beosztással, a munkába járáshoz kapcsolódó támogatással, a cafeteriajuttatással, az egészségügyi szűrővizsgálatok biztosításával, valamint a közösségépítő események szervezésével összefüggő munkáltatói intézkedéseket. Az ÁSZ jövőbeni tervei között szerepel a családbarát intézkedési kör bővítése is.

Skip to content