EN | HU

Hírek

Újabb ellenőrzési jelentések érhetőek el az ÁSZ honlapján

Folytatódtak a sportegyesületek ellenőrzései. A témában most megjelenő három rapid ellenőrzési jelentésből kettő (24036, 24037) a TAO támogatásból megvalósult kiválasztott eszközbeszerzés szabályszerűségét, egy pedig a felügyelőbizottságok, vagy felügyelő szervek létrehozását, könyvvizsgáló alkalmazását, illetve a 2022. évi beszámoló könyvvizsgálatának megvalósulását vizsgálta.

A sportegyesületeken kívül az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szerv által teljesített dologi és felhalmozási célú kiadások egy-egy kiválasztott tételének szabályszerűségi szempontból történő értékelése is folytatódott. A most közzétett jelentésben 10 szervezet ellenőrzésének az eredményei olvashatók.

Elérhető a foglalkoztatás-felügyelet hatósági tevékenységének ellenőrzéséről szóló jelentés is. Az ellenőrzésnek a célja annak értékelése volt, hogy megfelelő volt-e a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenység szakmai irányítása, a hatósági tevékenység kialakítása és ellátása, különös tekintettel a hatósági tevékenységhez kapcsolódó nyilvántartást érintő feladatellátásra. Az ellenőrzés kiterjedt továbbá a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenység eredményességének értékelésére.

Skip to content