Az Állami Számvevőszék hivatalos honlapja

Tájékoztatás Volner János országgyűlési képviselő bejelentésével kapcsolatban

2019. 10. 03. 15:05

Az Állami Számvevőszék megkapta Volner János független országgyűlési képviselő megkeresését, és értékeli az abban foglaltakat. Az ÁSZ felhívja a figyelmet, hogy nem hatóság és nem rendelkezik nyomozati jogkörrel.

Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amely a feladatait a vonatkozó törvények, illetve a Parlament döntései, határozatai alapján a pártpolitikától függetlenül végzi. Az ÁSZ nem végez rendkívüli ellenőrzéseket, ugyanakkor a megkereséseket, kezdeményezéseket minden esetben jelzésként kezeli, ellenőrzései tervezése során azokat a kockázatelemzési rendszerébe beépíti, figyelembe veszi és hasznosítja.

Az Állami Számvevőszék megkapta Volner János független országgyűlési képviselő megkeresését, és értékeli az abban foglaltakat.

Az Állami Számvevőszék nem hatóság, nem rendelkezik nyomozati jogkörrel, ezért amennyiben egy jelzéssel bűncselekményre utaló gyanú kerül az ÁSZ látókörébe, az ilyen ügyeket az ÁSZ átteszi az eljárásra, intézkedésre jogosult illetékes hatósághoz, a vonatkozó törvényi előírásnak megfelelően.

Állami Számvevőszék